Onderweg elektrisch opladen!

 

Renault laat ons zien hoe je een elektrische auto al rijdende elektrische kan opladen!

Elektrische auto’s hebben tijd nodig om op te laden – dat is een voldongen feit, en dat betekent dat het volgooien van een elektrisch voertuig momenteel veel meer tijd vergt dan een snelle tankbeurt bij een benzinestankstation.

Weliswaar zal de technologie in de toekomst verbeteren en de laadtijden zullen snel korter worden, maar het is voor de meeste mensen nog steeds moeilijk om je voor te stellen  dat het proces van het opladen van een elektrische auto ooit zo snel zal gaan als het volgooien van een tank met brandstof. Daarom is  Renault een samenwerkings verband aangegaan met de Amerikaanse technologie industrie-gigant Qualcomm en het franse technologie-instituut Vedecom om de elektrische voertuig-oplaadstop volledig te ontwijken, door een systeem te ontwikkelen waarbij de elektrische auto onderweg wordt opgeladen.

Renault heeft laten zien wat zij het ‘Dynamic Wireless Electric Vehicle Charging’ (DEVC) noemt. Dit met behulp van een paar gewijzigde versies van hun Kangoo Z.E bestelwagens en een testbaan van 100 meter welke is voorzien van een ingebouwd draadloos oplaadsysteem, gefabriceerd door Vedecom en Qualcomm. De bestelauto’s worden opgeladen met 20 kilowatt wanneer ze over het geprepareerde stuk weg rijden, hetgeen bijna gelijk is aan het laadvermogen van 22Kw van vaste opladers die u vaak in het openbaar aantreft.

De demonstratie werkt niet alleen bij lage snelheden – Renault beweert dat dit systeem de bestelwagens kan opladen bij 100 km/uur.

Denk je dat draadloos, on-the-go opladen iets is wat we op de wegen van de toekomst zullen zien? Laat ons weten wat u er van denkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *